Ako sa zbaviť akné

Čo je akné?
Akné je jedným z najbežnejších kožných zápalových ochorení mazových žliaz a postihuje viac ako 85% tínedžerov. Zvyčajne to začína v puberte a pomaly sa upravuje, keď človek dosiahne 20 rokov, hoci niektorí ľudia majú akné aj naďalej medzi 40. a 50. rokom života.
Prejavuje sa zápalovými a nezápalovými léziami hlavne na tvári, ale môže sa vyskytnúť aj na horných končatinách, drieku a chrbte.

Aké sú príčiny akné?
- genetické faktory
- stres
- nadmerné potenie
- kortikosteroidy
- fajčienie
- seborea - zápalové ochorenie kože, ktoré sa vyznačuje vyrážkami a šupinami
- hormonálna aktivita (menštruačné cykly a puberta - zvýšená produkcia mužských hormónov
- podráždenie / reakcia na kozmetiku alebo lieky

Pod pojmom akné sa myslí zápalové ochorenie mazovej žľazy s chĺpkom, ktorý sa odborne nazýva pilosebaceózny folikul. Mazové žľazy sú pre naše telo veľmi dôležité, pretože zaisťujú premastenie kože. Problém však nastáva vtedy, keď sa v týchto žľazách začne tvoriť príliš veľa mazu a zapália sa. To sa následne prejavuje vznikom akné.
Typická “biela hlavička” je plná lipidov a vytvára tzv. uzavretý komedón. Čierna bodka vytvára tzv. otvorený komedón a z kože vyčnieva polotuhá hmota a vytvára zátku póru. Čierne bodky (“uhry”) môžete ľahko odstrániť maskou na póry https://www.mladakrasna.sk/bahenna-maska-na-akne-a-pory/.

Akné spôsobujú aj baktérie, preto je exptrémne dôležité čistenie pleti.
Baktérie kože prirodzene tvoria mikroflóru kože a živia sa kožným mazom z mazových žliaz. Problém nastáva ak baktéria má dostatok potravy - teda máme príliš mastnú pleť a baktéria sa premnoží a dostane sa do pórov. Vo vnútri pórov vylučuje dráždivé látky, ktoré prispievajú k rozvoju zápalu pod kožou, ktorý sa prejaví charakteristickým červeným fľakom a opuchom na koži.

Riešenie
LumiSpa iOhttps://www.mladakrasna.sk/lumispa-gel-zadarmo/ Vďaka antibakteriálnej hlavici so zavedenými čiastočkami striebra a vďaka patentovanému pohybu two sense motion pór otvorí, vyčistí a následne ho uzavrie, preto je veľmi vhodná aj na rozšírené póry.
LumiSpa iO je spojením jedinečného inteligentného kozmetického prístroja využívajúceho patentovanú technológiu s účinnými produktmi s cieľom dosiahnuť zdravú a mladistvo vyzerajúcu pleť. Je navrhnutý s ohľadom na jedinečné potreby vašej problematickej pleti: čistiaci prípravok, ktorý je súčasťou tejto sady, má jemné zloženie bez parfumácie, ktoré obsahuje kyselinu salicylovú, čo je BHA, ktorá pomáha vyčistiť póry a znížiť viditeľnosť vyrážok na pleti.