Dnes sa mi fakt nechce odlíčiť...

 

Aké má dopady na zdravie pleti, keď sa nám pred spaním nechce odlíčiť?Odličovanie a umývanie pleti je dôležité pre zdravie pleti. Keď pôjdete spať s make-upom, môže to mať negatívne dôsledky pre pokožku. Tu sú niektoré z možných problémov:

  1. Upchaté póry: Spať s makeupom môže spôsobiť upchaté póry, čo vedie k usadzovaniu nečistôt a vzniku pupákov.
  2. Znížená regenerácia kožných buniek: Keď sa neodstráni makeup pred spaním, môže to brániť regenerácii kožných buniek, čo je dôležité pre zdravú pokožku.
  3. Podráždenie a suchosť: Makeup môže dráždiť pokožku a spôsobiť suchosť, ak sa neodstráni pred spaním.
  4. Vyrážky: Ak sa neodlíčite, môžete sa stretnúť s vyrážkami, ktoré sa môžu vytvoriť na rôznych miestach pleti.
  5. Nahromadené  mikroorganizmy: môžu sa zvýšiť počty nahromadených mikroorganizmov na pleti, ktoré môžu spôsobiť zdravotné problémy.

Je dôležité odstrániť mejkap pred spaním, aby sa pokožka mohla regenerovať a udržiavať zdravý vzhľad. Aj keď sú mejkapy kvalitné, dlhodobé používanie bez odstránenia môže mať negatívny vplyv na pokožku.

Na trhu s kozmetikou nájdete neuveriteľne veľa variant, ktoré vám komplikujú výber. Reklamy mätú a ženy nevedia, čo je naozaj správne a čo je zas zbytočné. Nie je pravda, že potrebujete vlastniť celý regál z drogérie, aby vaša pleť žiarila. Postačí si ustriehnuť pár dôležitých rituálov a dať pleti aj vydýchnuť. Napríklad víkend bez mejkapu.:)

Keď hľadáte správne čistenie pleti, veľmi rada vám v tom pomôžem:) Tu je spôsob, ktorý som si vybrala ja pred 5. rokmi a taktiež mám stovky spokojných zákazníčiek. https://www.mladakrasna.sk/lumispa-io-rosegold/ Toto je konkrétne novinka v krásnom ružovom prevedení. O pleť je dôležité sa starať pravidelne ráno a večer, pretože skôr ako kabelku si človek všimne vašu pleť :) Ja sa o svoju pleť starám pravidelne už 5 a pol roka a verte mi, bola som typ čo bez makeupu nevyšiel ani vyniesť smeti :) Teraz ma najčastejšie stretnete bez makeupu pretože som hrdá na svoju pleť a tak sa cítim najlepšie :)