Blog

Tento blog som sa rozhodla napísať ako riešenie na problémy, ktoré možno často riešite a verím, že v týchto mojich článkoch nájdete na nich odpovede. Ak tu náhodou odpoveď nenájdete, možno sa na článku ešte pracuje :) 

 

 

Hlavicu treba meniť
Hlavicu treba meniť

Hlavicu treba meniť pravidelne! Je to ako keď meníte filter do kávovaru. Tiež to nemôžete zanedbať🤌
Mení sa z hygienického hľadiska, aj kvôli tomu, že je to lekársky silikón a ten sa časom rozťahuje. Hlavica má patentovaný pohyb two sense motion - dve časti rotujúce protichodne. Medzera medzi nimi musí byť zachovaná! Na dosiahnutie čo najlepších výsledkov a zabezpečenie hygieny odporúčam vymieňať silikónovú hlavicu každé tri mesiace.
V ponuke normálna hlavica, jemná na citlivú pleť, hrubá na mastnú pleť a odporúčam ju aj pre pánov. https://www.mladakrasna.sk/silikonova-hlavica-lumispa/
Čítať článok
Dnes sa mi fakt nechce odlíčiť...
Dnes sa mi fakt nechce odlíčiť...

 

Aké má dopady na zdravie pleti, keď sa nám pred spaním nechce odlíčiť?Odličovanie a umývanie pleti je dôležité pre zdravie pleti. Keď pôjdete spať s make-upom, môže to mať negatívne dôsledky pre pokožku. Tu sú niektoré z možných problémov:

  1. Upchaté póry: Spať s makeupom môže spôsobiť upchaté póry, čo vedie k usadzovaniu nečistôt a vzniku pupákov.
  2. Znížená regenerácia kožných buniek: Keď sa neodstráni makeup pred spaním, môže to brániť regenerácii kožných buniek, čo je dôležité pre zdravú pokožku.
  3. Podráždenie a suchosť: Makeup môže dráždiť pokožku a spôsobiť suchosť, ak sa neodstráni pred spaním.
  4. Vyrážky: Ak sa neodlíčite, môžete sa stretnúť s vyrážkami, ktoré sa môžu vytvoriť na rôznych miestach pleti.
  5. Nahromadené  mikroorganizmy: môžu sa zvýšiť počty nahromadených mikroorganizmov na pleti, ktoré môžu spôsobiť zdravotné problémy.

Je dôležité odstrániť mejkap pred spaním, aby sa pokožka mohla regenerovať a udržiavať zdravý vzhľad. Aj keď sú mejkapy kvalitné, dlhodobé používanie bez odstránenia môže mať negatívny vplyv na pokožku.

Na trhu s kozmetikou nájdete neuveriteľne veľa variant, ktoré vám komplikujú výber. Reklamy mätú a ženy nevedia, čo je naozaj správne a čo je zas zbytočné. Nie je pravda, že potrebujete vlastniť celý regál z drogérie, aby vaša pleť žiarila. Postačí si ustriehnuť pár dôležitých rituálov a dať pleti aj vydýchnuť. Napríklad víkend bez mejkapu.:)

Keď hľadáte správne čistenie pleti, veľmi rada vám v tom pomôžem:) Tu je spôsob, ktorý som si vybrala ja pred 5. rokmi a taktiež mám stovky spokojných zákazníčiek. https://www.mladakrasna.sk/lumispa-io-rosegold/ Toto je konkrétne novinka v krásnom ružovom prevedení. O pleť je dôležité sa starať pravidelne ráno a večer, pretože skôr ako kabelku si človek všimne vašu pleť :) Ja sa o svoju pleť starám pravidelne už 5 a pol roka a verte mi, bola som typ čo bez makeupu nevyšiel ani vyniesť smeti :) Teraz ma najčastejšie stretnete bez makeupu pretože som hrdá na svoju pleť a tak sa cítim najlepšie :)

 
 
 

 

Čítať článok
Ako sa zbaviť akné
Ako sa zbaviť akné

Čo je akné?
Akné je jedným z najbežnejších kožných zápalových ochorení mazových žliaz a postihuje viac ako 85% tínedžerov. Zvyčajne to začína v puberte a pomaly sa upravuje, keď človek dosiahne 20 rokov, hoci niektorí ľudia majú akné aj naďalej medzi 40. a 50. rokom života.
Prejavuje sa zápalovými a nezápalovými léziami hlavne na tvári, ale môže sa vyskytnúť aj na horných končatinách, drieku a chrbte.

Aké sú príčiny akné?
- genetické faktory
- stres
- nadmerné potenie
- kortikosteroidy
- fajčienie
- seborea - zápalové ochorenie kože, ktoré sa vyznačuje vyrážkami a šupinami
- hormonálna aktivita (menštruačné cykly a puberta - zvýšená produkcia mužských hormónov
- podráždenie / reakcia na kozmetiku alebo lieky

Pod pojmom akné sa myslí zápalové ochorenie mazovej žľazy s chĺpkom, ktorý sa odborne nazýva pilosebaceózny folikul. Mazové žľazy sú pre naše telo veľmi dôležité, pretože zaisťujú premastenie kože. Problém však nastáva vtedy, keď sa v týchto žľazách začne tvoriť príliš veľa mazu a zapália sa. To sa následne prejavuje vznikom akné.
Typická “biela hlavička” je plná lipidov a vytvára tzv. uzavretý komedón. Čierna bodka vytvára tzv. otvorený komedón a z kože vyčnieva polotuhá hmota a vytvára zátku póru. Čierne bodky (“uhry”) môžete ľahko odstrániť maskou na póry https://www.mladakrasna.sk/bahenna-maska-na-akne-a-pory/.

Akné spôsobujú aj baktérie, preto je exptrémne dôležité čistenie pleti.
Baktérie kože prirodzene tvoria mikroflóru kože a živia sa kožným mazom z mazových žliaz. Problém nastáva ak baktéria má dostatok potravy - teda máme príliš mastnú pleť a baktéria sa premnoží a dostane sa do pórov. Vo vnútri pórov vylučuje dráždivé látky, ktoré prispievajú k rozvoju zápalu pod kožou, ktorý sa prejaví charakteristickým červeným fľakom a opuchom na koži.

Riešenie
LumiSpa iOhttps://www.mladakrasna.sk/lumispa-gel-zadarmo/ Vďaka antibakteriálnej hlavici so zavedenými čiastočkami striebra a vďaka patentovanému pohybu two sense motion pór otvorí, vyčistí a následne ho uzavrie, preto je veľmi vhodná aj na rozšírené póry.
LumiSpa iO je spojením jedinečného inteligentného kozmetického prístroja využívajúceho patentovanú technológiu s účinnými produktmi s cieľom dosiahnuť zdravú a mladistvo vyzerajúcu pleť. Je navrhnutý s ohľadom na jedinečné potreby vašej problematickej pleti: čistiaci prípravok, ktorý je súčasťou tejto sady, má jemné zloženie bez parfumácie, ktoré obsahuje kyselinu salicylovú, čo je BHA, ktorá pomáha vyčistiť póry a znížiť viditeľnosť vyrážok na pleti.

Čítať článok
3 položiek celkom